Mam aktualizację do tego problemu. Pozostawiłem mojego Griz w stanie jałowym, sprawdzając inne rzeczy pod kątem funkcjonalności, ponieważ wymieniłem wyświetlacz. Na szczęście przez cały czas miałem miernik na mojej baterii. Bateria pokazywała około 13 V, gdy nie była uruchomiona, ale podczas pracy wzrastała do około 14,3 V (ładowanie). To brzmi dobrze. Ale po około 5 minutach pracy zauważyłem, że napięcie wzrosło do 19 V!! Natychmiast wyłączyłem Griz. Regulator psuje się po kilku minutach pracy. Poczekałem chwilę i włączyłem go ponownie, żeby powtórzyć i rzeczywiście, to samo. Odłączyłem regulator i zrobiłem to ponownie, żeby zobaczyć, czy są jakieś duże skoki napięcia statora i nic nie zauważyłem. Zamówiłem nowy regulator. Teraz to wszystko ma więcej sensu, ponieważ tak naprawdę nie rozumiałem, jak zła bateria może zniszczyć tak wiele rzeczy. Uszkodzony regulator, który wypuszcza zbyt wysokie napięcie do całego systemu, ma sens. Na szczęście nie pojechałem na przejażdżkę, zanim to zauważyłem, inaczej znowu bym wszystko zniszczył.